O nezavisnosti RS-a
0

Sutra razmatranje Čankovićeve inicijative

FENA
Vlada Republike Srpske razmatrat će sutra prijedlog mišljenja o inicijativi predsjednika udruženja "Srbski narodni pokret - Izbor je naš" Daneta Čankovića iz Banja Luke o proglašenju nezavisnosti RS-a, saopćeno je iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Na sjednici u Banjoj Luci bit će razmatran i Prijedlog odluke o davanju garancije Vlade RS-a za privremeni boravak na teritoriji RS-a Drage Nikolića, koji se nalazi u pritvoru u Međunarodnom krivičnom sudu za ratne zločine u Hagu.

Entitetska Vlada bi trebalo da utvrdi Prijedlog zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, Prijedlog zakona o zaštiti naziva RS-a, Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti RS-a te prijedloge zakona o šumama, zakona o poljoprivrednim zadrugama, zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama i zakona o izmjenama i dopunama Zakona o otrovima.

Predviđeno je i utvrđivanje više nacrta, među kojima i Nacrta zakona o elektronskom dokumentu RS-a i Nacrtu zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovim.