BiH
0

Sutra rasprava o saradnji RS-a s Haškim tribunalom

FENA
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske sutra će u nastavku ranije prekinutog skupštinskog zasjedanja razmatrati tromjesečni izvještaj o saradnji sa Haškim tribunalom.

Izvještaj se odnosi na period od 1.oktobra do 31.decembra prošle godine i govori o aktivnostima koje su poduzimane na ostvarivanju obaveza koje RS ima prema Tribunalu.

U nastavku sjednice poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog odluke o prihvatanju Projekta rekonstrukcije i opremanja Kliničkog centra u Banjoj Luci, kao i Informaciju o realizaciji Osnova socijalnog zbrinjavanja radnika, koji će procesom privatizacije, stečaja i likvidacije preduzeća ostati bez posla.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o ostvarenim i utrošenim sredstvima posebnog poreza za redovno i bezbjedno odvijanje željezničkog saobraćaja za period 1996.-2004. godina, a razmatrat će se i Nacrt strategije razvoja malih i srednjih preduzeća u RS za period od 2006.-2010. godine.

Poslanici će se izjasniti i o Prijedlogu odluke o osnivanju novih odsjeka na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banja Luci, Prijedlogu Budžeta za 2006. godinu Regulatorne komisije za električnu energiju RS-a, a upoznat će se i o obavještenju Ustavnog suda RS-a o nekim pojavama od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti.

Bit će riječi i o radu Pravobranilaštva RS-a za 2005. godinu.