KJKP GRAS
0

Sutra počinje prodaja avgustovskih kupona

FENA
Prodaja svih pretplatnih karata (kupona) za avgust, izuzev penzionerskih kupona, počinje u četvrtak, 30. jula, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću GRAS-a.

Prodaja će se vršiti radnim danima na svim prodajnim mjestima od 7 do 15 sati.

Dežurna prodajna mijesta u subotu 1. i 8. avgusta bit će Ćumurija, Latinska ćuprija, Otoka i Ilidža i radit će od osam do 14 sati.

Prodaja penzionerskih kupona organizirana je izvan prodaje ostalih vrsta pretplatnih karata da bi se izbjeglo stvaranje gužvi na prodajnim mjestima.

"Za penzionere Kantona Sarajevo s penzijom iznad 300 KM prodaja kupona za javni gradski prijevoz počet će 7. avgusta. Penzioneri su obavezni zamijeniti postojeće važeće julske penzionerske kupone zaključno s 12. avgustom", navodi se.

Penzionerima koji imaju besplatne penzionerske kupone na kojima je naznačen period važnosti april, maj, juni 2008. godine produžava se važnost kupona do 30. septembra.

Učenici osnovnih i srednjih škola te studenti mogu i u avgustu kupone za javni gradski prijevoz kupovati uz postojeću iskaznicu.

Iz GRAS-a mole korisnike da kupone za gradski prijevoz kupuju isključivo na prodajnim mjestima GRAS-a da bi izbjegli kupovinu falsifikata i samim tim krivičnu odgovornost za posjedovanje falsifikovanih dokumenata.

Preduzeće GRAS obavezno je, u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku, podnijeti krivičnu prijavu protiv osoba kod kojih se pronađe falsifikovana karta ili kupon.