BiH
1

Sutra o uslovima za novi aranžman sa MMF-om

SRNA
Ante Krajina
Ante Krajina
Fiskalno vijeće BiH sutra će na sjednici u Banjoj Luci razmotriti preduzete korake vlada Republike Srpske i Federacije BiH na ispunjavanju uslova MMF-a za zaključivanje novog kreditnog aranžmana, rekao je Srni ministar finansija FBiH Ante Krajina.

Nakon toga, predstavnici domaćih vlasti obavijestiće MMF o stepenu ispunjenosti zadatih uslova, nakon čega su mogući ponovni razgovori sa delegacijom MMF-a, istakao je Krajina.

Entiteske vlade intenzivno će raditi u naredne dvije sedmice da bi bilo definisano da li postoje uslovi za nastavak pregovora o novom aranžmanu sa MMF-om, dogovoreno je na prošloj sjednici Fiskalnog vijeća 28. maja u Sarajevu.

Fiskalno vijeće BiH na toj sjednici, kojoj su prisustvovali i predstavnici MMF-a, upoznat je i o rizicima i deficitima u entiteskim fondovima.

"Nakon ove sjednice, tehničke ekipe nastavljaju pregovore i intenzivno će se raditi naredne dvije sedmice da bi se to popeglalo i da bi sa valjanim podlogama bio nastavljen razgovor sa MMF-om", rekao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.