BiH
0

Sutra nastavak suđenja Stanišiću, Župljaninu i Tolimiru

SRNA
ICTY
ICTY
U Haškom tribunalu sutra će biti nastavljen glavni pretres na suđenju nekadašnjim policijskim zvaničnicima Republike Srpske (RS) Mići Stanišiću i Stojanu Župljaninu, koji se terete za progone nesrpskog stanovništva iz 20 opština u BiH tokom 1992. godine, javio je dopisnik Srne iz Haga.

Sutra će biti nastavljen i glavni pretres na suđenju bivšem pomoćniku komandanta za obavještajno-bezbjednosne poslove Glavnog štaba Vojske RS Zdravka Tolimira, optuženom za genocid i druge zločine u Srebrenici i Žepi 1995. godine.

Dokazni postupak odbrane bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića, koga optužnica tereti za pomaganje srpskim snagama u BiH i Hrvatskoj koje su počinile zločine u Sarajevu, Srebrenici i Zagrebu, biće nastavljen u srijedu, 25. avgusta.

Suđenje bivšim šefovima Državne bezbjednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, optuženima za zločine srpskih policijskih i paravojnih formacija, počinjene u Hrvatskoj i BiH, biće nastavljeno u četvrtak, 26. avgusta.

Postupak u predmetu protiv bivšeg predsjednika RS Radovana Karadžića obustavljen je do 6. sepembra, do kada odbrana treba da pregleda audio i video materijal nekadašnjeg komandanta Vojske RS generala Ratka Mladića, a koje je Tužilaštvo predložilo da bude uvedeno u spise.