BiH
0

Sutra nastavak sjednice Predstavničkog doma PSBiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi sutra, u nastavku ranije prekinute sjednice, trebalo da u prvom čitanju razmatra Prijedlog zakona o dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

U prvom čitanju bi trebalo biti razmatrani i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o klasifikaciji djelatnosti u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koji je predložio poslanik Jerko Ivanković Lijanović.

Na dnevnom redu je i imenovanje člana Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz reda ostalih te razmatranje mogućnosti za nastavak procedure imenovanja ombudsmena za ljudska prava BiH i zamjenika generalnog revizora iz bošnjačkog naroda.

Pred poslanicima će se naći i Izvještaj o učešću pripadnika Oružanih snaga, policijskih i državnih službenika BiH u operacijama podrške miru za period 1. septembar 2007. - 29. februar 2008. godine, kao i prijedlog zaključaka u vezi s realizacijom obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.