RS
0

Sutra nastavak posebne i nova sjednica Narodne skupštine

FENA
Posebnoj sjednici NSRS prisustvovao je i Sulejman Tihić
Posebnoj sjednici NSRS prisustvovao je i Sulejman Tihić
Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a bit će nastavljena sutra u Banjoj Luci, a po njenom završetku počet će i novo redovno zasjedanje.

Poslanici su sinoć bez usvajanja konkretnih zaključaka okončali raspravu povodom govora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića u Generalnoj skupštini UN-a i Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Šefovi poslaničkih klubova trebalo bi da dostave eventulane prijedloge zaključaka kako bi se usvojili sutra u nastavku zasjedanja.

Po okončanju posebne sjednice poslanici entitetskog parlamenta počet će i novo redovno zasjedanje na čijem dnevnom redu je i informacija o prijedlogu Ugovora o koncesiji za izgradnju autoputeva između RS-a i austrijskog "Štrabaga".

Na predloženom dnevnom redu je više prijedloga zakona, među kojima i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate, po hitnom postupku; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru nepokretnosti i Prijedlog zakona o Ombudsmanu za djecu, koji je prijedložio predsjednika RS-a Rajko Kuzmanović.

Razmatrat će se i Nacrt zakona o hrani; Nacrt zakona o arhivskoj djelatnosti; Nacrt zakona o apotekarskoj djelatnosti; te Nacrt zakona o izmjeni Zakona o privatizaciji poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža u RS-u.

Na redovoj sjednici Skupštine bit će riječi i o Srednjoročnoj strategiji obnavljanja i razvoja entitetskih robnih rezervi u u periodu 2009.-2014. godine, kao i o konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta RS-a za prvih šest mjeseci ove godine.