Brčko
0

Sutra nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Distrikta

FENA
U Brčkom je za sutra najavljen nastavak konstituirajuće sjednice Brčko distrikta na kojoj bi trebali biti izabrani predsjednik Skupštine i njegov zamjenik te brčanski gradonačelnik.

Unatoč višemjesečnih međustranačkih pregovora i najave formiranja koncentracijske vlade još uvijek se ne zna hoće li se uopće takva vlada formirati i tko će biti nositelji najviših funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta.

Na mjesto brčanskog gradonačelnika pretendira predsjednik SNSD-a Dragan Pajić ali se ne isključuje mogućnost da bi to mjesto moglo pripasti Mladenu Bosiću predsjedniku SDS-a.

Brčanski SDP, nakon povratka u utrku za najviše pozicije u vlasti, izrazio je želju da njihov kandidat Mirsad Đapo preuzme funkciju predsjednika Skupštine.

Tome se protive zastupnici iz reda srpskog naroda ističući da SDP-u pripada funkcija predsjednika Skupštine ali da neće podržati Đapu.

Stoga se u utrci za mjesto predsjednika Skupštine kao najozbiljniji kandidat spominje predsjednik brčanskog SDP-a Izet Banda kojega je ta stranka i u ranijim pregovorima isticala kao svog kandidata, a čije imenovanje ne bi osporavali zastupnici iz reda srpskog naroda.