BiH
0

Sutra na sjednici Predstavničkog doma PSBiH prijedlog Zakona o sportu u BiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o sportu u Bosni i Hercegovini.

U drugom čitanju bi trebali biti razmatrani i Prijedlog zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH; Prijedlog zakona o vinu, rakiji i drugim proizvodima od grožđa i vina te Prijedlog zakona o internoj reviziji u institucijama BiH.

Prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH i Zakona o javnim nabavkama BiH također će biti razmatrani u drugom čitanju.

Predviđeno je razmatranje u prvom čitanju Prijedloga zakona o osnivanju zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu. Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Vijeću ministara BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da bude Izvještaj o radu Državne komisije za reviziju odluka o naturalizaciji stranih državljana u BiH za period od 31.1.2007. do 31.7.2007. godine, s prijedlogom zaključka; Izvještaj o radu i poslovanju Javnog radiotelevizijskog servisa BiH, s Izvještajem o radu Upravnog odbora i Izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji u 2006. godini devet državnih institucija.

Trebao bi biti razmatran i prijedlog Kluba poslanika SDPBiH za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH kroz smjenu ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja te informacija Vijeća ministara BiH o realizaciji zaključaka s ranijih sjednica Doma u vezi s rješavanjem problema decertifciranih policajaca.

Između ostalog, predviđeno je i razmatranje Informacije o racionalizaciji u DKP mreži Bosne i Hercegovine, donesene odluke, kriteriji za njihovo donošenje, efekti donesenih odluka, te daljnji koraci u ovoj oblasti kao i imenovanje članova u Ad hoc komisiju za imenovanje tri ombudsmena u Instituciju ombudsmena BiH.