BiH
5

Sutra komemoracija i sahrana advokata Ante Petrušića: Dobitnik zlatne plakete, dobar prijatelj i kolega

Piše: E. M.
Ante Petrušić
Ante Petrušić
Prije nekoliko dana u saobraćajnoj nesreći na autoputu A1 Zenica - Sarajevo, nakon što je sa svojim terencem podletio pod kamion, usljed povreda preminuo je zenički advokat Ante Petrušić. Advokatska zajednica ostala je bez cijenjenog i poštovanog advokata o kojem kolege imaju samo riječi hvale.

U razgovoru za Klix.ba advokatica Vukica Marjanović-Suljić koja je ujedno i član UO Advokatske komore Zenica je kazala da su svi potreseni nakon smrti Petrušića.

"Mi smo zaista svi potreseni jer je on bio izuzetan prijatelj i stručan čovjek. Imao je karakterističnu narav i pozitivizam sa kojim je rješavao sve probleme i gradio je divne odnose sa svima. Još uvijek ne možemo vjerovati da se ovo dogodilo i zaista nam svima već nedostaje", kazala je Marjanović-Suljić za Klix.ba.

U društvu advokata i prijatelja Anto Petrušić je bio omiljen i imao je odličan odnos sa svima. Njegova karijera je bila u kontinuiranom usponu, a otvorio je i advokatsko društvo.

"U posao je uveo i sina koji je polako preuzimao njegove predmete. Imao je autoritet i poštovanje svih ljudi sa kojima je radio i ovo ne govorim u svoje ime već u ime svih advokata koji su ga poznavali", dodala je Marjanović-Suljić za Klix.ba.

Petrušić je u septembru prošle godine dobio i Zlatnu plaketu od Advokatskog ureda Federacije Bosne i Hercegovine, a obavljao je i funkciju predsjednika UO Federalne advokatske komore.

Zbog svoje reputacije, lika i djela sutra se na komemoraciji u Zenici očekuje dolazak predstavnika advokatskih komora iz Slovenije, Srbije i drugih gradova sa kojima je Petrušić uspijevao uspostaviti poslovne ili prijateljske relacije.

Komemoracija Anti Petrušiću bit će održana sutra u Velikoj sali Gradske uprave u 12 sati, a sahrana će biti obavljena istog dana u 16 sati na gradskom groblju Prašnice.