BiH
4

Sutra ispraćaj kolone učesnika Marša mira "Sarajevo - Nezuk - Srebrenica"

Klix.ba
Kolona učesnika Marša mira "Sarajevo - Nezuk - Srebrenica" kreće sutra u 7:30 sati ispred spomenika šehidima i palim borcima na Dolac Malti u Sarajevu.

Sindikat i jedinstvena organizacija boraca BH Telecoma treću su godinu zaredom organizator pohoda Marša mira iz Sarajeva prema Srebrenici. Učešće u ovogodišnjem Maršu uzelo je oko pedesetak građana iz svih dijelova BiH, a koji će do Potočara za ukupno osam dana prepješačiti 220 kilometara.

Plan pohoda:

I. dan- četvrtak, 3. juli 2014. godine u 08,00 sati ujutro

Spomenik šehidima i palim borcima, Dolac Malta, Sarajevo Prvog dana planirano je pješaćenje 24 kilometra do Planinarskog doma “Ozren” gdje će kolona učesnika prenoćit.

II. dan- Petak, 4. juli 2014. godine u 06,00 sati

Planinarski dom “Ozren”, Sarajevo

Planirana je trasa u dužini od 22 kilometra na relaciji Draževići- Krivajevići- Bakići- Olovo do doma Ponijerka, gdje će se prespavati.

III. dan- Subota, 5. juli 2014. godine u 06,000 sati

Planinarski dom “Ponijerka”, Olovo. Kolona učesnika prepješaćit će 26 kilometara do Planinarskog doma “Javorje”, gdje će se prespavati.

IV. dan- Nedjelja, 6. juli 2014. godine u 06,000 sati

Planinarski dom “Javorje” Učesnike četvrtog dana očekuje najduža trasa od 29 kilometra do Jelovog brda, Kalesija, gdje će na privatnom imanju Sarajlić Saliha biti organizirano noćenje u improviziranom kampu.

V. dan- Ponedjeljak, 7. juli 2014. godine u 06,000 sati

Jelovo brdo, Kalesija Učesnike čeka najkraća trasa od 19. kilometara do Nezuku, gdje će se u jutarnjim satima priključiti koloni učesnika Mrša mira “Nezuk- Srebrenica”, odakle će nastaviti put prema Potočarima, gdje se dolazak očekuje 10. jula, dan prije kolektivnog ukopa i dženaze žrtvama genocida.