BiH
0

Susret Trišić-Babić - Mantzouranis

FENA
Zamjenica ministra vanjskih poslova BiH Ana Trišić-Babić primila je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Grčke u BiH Procopiosa Mantzouranisa.

Ona mu je zaželjela dobrodošlicu u BiH te izrazila zahvalnost Vladi Grčke na nesebičnoj podršci Bosni i Hercegovini u procesu integracija u euroatlantske strukture kao i na učešću u značajnim finansijskim i ekonomskim programima u BiH.

Ambasador Mantzouranis je istakao da se Grčka politika nije promjenila prema zemljama zapadnog Balkana, od njegovog prvog mandata u BiH, te da će njegova zemlja nastaviti s intenzivnim angažmanom u BiH. Naglasio je da Vlada Grčke ulaže velike napore kako bi se BiH zajedno sa zemljama zapadnog Balkana u potpunosti integrisala u evropske strukture.

Mantzouranis je uručio poziv Trišić-Babić na sastanak grčkih i bh. privrednika, koji će se održati 8. decembra u Banjoj Luci.

Trišić-Babić se zahvalila na dosadašnjoj saradnji dviju zemalja, te istakla da postoje uslovi za unapređivanje ekonomskih odnosa BiH i Grčke, te da sastanci privrednika dviju zemalja mogu samo znatnije doprinijeti tome, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.