BiH
0

Susret Silajdžić - Šuvalov

FENA
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas u svom kabinetu ambasadora Ruske Federacije u BiH Konstantina Šuvalova.

Glavna tema razgovora bila je ekonomska saradnja Rusije i Bosne i Hercegovine kao i trenutna politička situacija u našoj zemlji i regiji.

Ambasador Šuvalov je upoznao dr. Silajdžića o interesu ruskih kompanija za ulaganja u bosanskohercegovačku ekonomiju. Kako je rekao - ruske korporacije su već sad spremne za konkretna strateška ulaganja u oba entiteta u Bosni i Hercegovini, te napomenuo kako je potrebno raditi na rješavanju međusobnih potraživanja koja postoje između Rusije i Bosne i Hercegovine.

Dr. Silajdžić je kazao kako je Bosna i Hercegovina otvorena za ulaganja, te da su investicije dobrodošle.

"Mi smo mala zemlja, ali imamo resurse koji mogu privući strane investitore", rekao je dr. Silajdžić. "Trenutno prolazimo kroz tranzicijski period, i to nosi određene poteškoće za ubrzaniji razvoj, ali ulagači dolaze i pronalaze način da prevaziđu prepreke".

Pored ekonomije, razgovaralo se i o trenutnoj političkoj situaciji u BiH i regiji, reformi policije, kao i ulozi Rusije u tim procesima, saopćeno je iz Silajdžićevog kabineta.