BiH
0

Susret Radojičić - Trpkoski

FENA
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić i Mihajlo Trpkoski, ambasador Republike Makedonije u BiH, razgovarali su danas u Banjoj Luci o pripremama za održavanje NATO-ovog samita 2. aprila u Bukureštu, kada Makedonija očekuje poziv u članstvo toj asocijaciji.

Time bi, kazao je ambasador Trpkoski, Makedonija ispunila jedan dio od željenih evroatlantskim procesa i da do kraja godine očekuje da dobije status za pregovore za članstvo Evropske unije.

Radojičić je u izjavi novinarima kazao da je BiH ušla u program "Partnerstvo za mir", ali još nije na onoj stepenici kada bi očekivala prijem u punopravno članstvo NATO-a.

Na sastanku je razgovarano o procesu priključenja BiH i Makedonije evropskim integracijama, pri čemu Makedonija ide brže tim putem, i mogućnostima bilateralne saradnje i aktuelnim situacijama dviju zemalja.

Na sastanku je rečeno da se očekuje učešće makedonskih umjetnika na Teatar festu u Banjoj Luci u junu i da se dalje promovira aktivnost Saveza Makedonaca koji funkcionira u RS-u.