BiH
0

Susret članova Vlade FBiH i Povjerenstva za koncesije

FENA
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković i nekoliko članova vlade razgovarali su danas u Sarajevu sa članovima Povjerenstva za koncesije FBiH s predsjednikom Šefikom Koričićem na čelu.

Cilj je, kako je objasnio premijer Branković, rad Povjerenstva dovesti u funkciju provedbe zadataka iz mandatnog Programa Vlade FBiH. S tim u svezi, kako je rečeno i Program rada Povjerenstva treba sačiniti u koordinaciji sa stručnjacima federalnih ministarstava, te utvrditi popis objekata iz nadležnosti ministarstava koji bi, eventualno, mogli biti predmetima davanja koncesije, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Također, nužno je procijeniti potrebu promjene zakonske i podzakonske regulative u oblasti dodjele koncesija, pri čemu se treba koristiti i pozitivnim, ali i negativnim iskustvima drugih zemalja, osobito onih u našem okruženju.

  • Program rada i strategija Federalne vlade polazište je za sve ostale aktivnosti same Vlade i federalnih ministarstava, ali i svih ostalih Vladinih institucija - istaknuo je Branković,