BiH
0

Susret Branokvić - Wilson

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine dr. Nedžad Branković i federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović primili su danas direktora UBS Investmen Bank iz Londona za Centralnu i Istočnu Evropu Lucasa Wilsona sa saradnicima, koji prvi put boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o politici privatizacije Vlade Federacije BiH, u okviru čega su se predstavnici jedne od najvećih evropskih banaka interesirali za privatizaciju telecom operatera u Federaciji BiH.

Premijer Branković je i ovom prilikom ukazao na potrebu bržeg investicijskog razvoja u Federaciji i u tom kontekstu na nužnost da se sredstva za ova ulaganja jednim dijelom osiguraju privatizacijom preostalog državnog kapitala, što će biti jedan od osnovnih uvjeta za odabir strateškog partnera i u ovoj oblasti.

Ministar Šećkanović je goste detaljnije upoznao sa očekivanim aktivnostima na predstojećoj privatizaciji telecom operatera u Federaciji BiH, koje će početi nakon što Federalni parlament usvoji predloženu politiku privatizacije, naglasivši da je Vlada FBiH opredijeljena da se privatizacija BH Telecoma odvija postepeno, odnosno u fazama.