BiH
4

Suspendovana 23 službenika Uprave za indirektno oporezivanje

SRNA
Uprava za indirektno oporezivanje BiH suspendovala je 23 svoja službenika osumnjičenih za carinsku utaju, nakon akcije Tužilaštva BiH i Sipe kodnog imena "Pandora".

Zbog određivanja mjere pritvora suspendovani su Zdravko Cvjetinović, Janko Jovanović, Milanko Nikić, Miroslav Kragulj i Zoran Cvjetinović, saopšteno je iz UIO.

Zbog sudske mjere zabrane obavljanja poziva suspendovani su Alija Mašić, Sveto Mijić, Ljubomir Vlajinić, Dragan Tomić, Dejan Pavić, Nermin Hrustić, Aleksandar Petrović, Hajrudin Muminović, Faruk Šušnjara, Danijel Stojčić, Boro Marjanović, Radan Kuzmanović, Mišo Novković, Veseljko Starčević, Edvina Ađulović, Dejan Nožica, Mirko Ivić i Josip Kovačević.

U UIO navode da u potpunosti podržavaju akciju "Pandora" koju su proveli službenici Tužilaštva BiH i Sipe i da stoje na raspolaganju tužilaštvu za bilo kakve dodatne materijale koji bi mogli pomoći u istražnim aktivnostima.

Nezavisno o postupcima koji se vode pred pravosudnim organima u BiH, UIO će provesti disciplinske postupke u kojima će se utvrditi odgovornost svih službenika za eventualno nezakonito postupanje.