BiH
0

Suspendovan Jaganjac zbog sumnje da je zloupotrebio položaj

Sarajevo-x.com
Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić suspendovao je danas načelnika Terenskog ureda za aerodrome Fadila Jaganjca, osumnjičenog za zloupotrebu položaja. Iako je ranije bilo objavljeno da je Jaganjac suspendovan zbog sumnje za umiješanost u pljačku, iz Tužilaštva BiH nam je saopćeno da to nije tačno.

Disciplinska komisija Granične policije BiH donijela je i rješenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv Jaganjca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti.

Suspenzija je privremena i bit će na snazi do okončanja krivičnog postupka ili istrage, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Iako je bilo objavljeno da je Fadil Jaganjac, načelnik Terenskog ureda za aerodrome suspendovan zbog sumnje da je umiješan u oružanu pljačku koja se desila početkom decembra na Sarajevskom aerodromu, Boris Grubešić, rukovoditelj Odjela za odnose sa javnošću Tužilaštva BiH obavijestio nas je da to nije tačno te da je Jaganjac suspendovan isključivo zbog sumnje da je zloupotrebio položaj.