BiH
8

Suspedovana dvojica službenika Granične policije BiH

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić je danas donio rješenje kojim se privremeno suspenduju dvojica policijskih službenika.

Suspendovan je M.M. (1971.), policajac za nadzor i kontrolu prelaska državne granice u Jedinici granične policije Bijeljina i N.V. (1977.) policajac za nadzor i kontrolu prelaska državne granice u Jedinici za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok – Bijeljina.

Naime, u sklopu operativne akcije Doker Granična policija BiH je 10.09.2013. godine ove policijske službenike lišila slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje. Disciplinska komisija Granične policije BiH je protiv M.M. i N.V. pokrenula disciplinski postupak zbog postojanja osnova sumnje da su počinili teže povrede službene dužnosti: ponašanje koje narušava ugled policijskog organa i zloupotreba službenog položaja.

Cijeneći da bi bilo štetno po Graničnu policiju BiH da policijski službenici i dalje ostanu na dužnosti u ovom policijskom organu, doneseno je rješenje o privremenoj suspenziji koja će trajati do okončanja disciplinskog, odnosno krivičnog postupka, saopćeno je iz Granične policije BiH.