BiH
0

Supruge načelnika generalštabova JI Evrope kod gradonačelnice

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac upriličila je danas prijem za supruge načelnika generalštabova zemalja jugoistočne Evrope, koji su u posjeti Sarajevu povodom održavanja sastanka zemalja SEDM- inicijative, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Poželivši dobrodošlicu, gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo što je upravo Sarajevo izabran za domaćina susreta vojnog vrha zemalja jugoistočne Evrope.

"Sarajevo je pozitivan primjer da se i nakon ratnih stradanja može uspostaviti povjerenje među ljudima i učvrstiti mir. S bogatsvom kultura i tradicija, građani Sarajevo više od pet stoljeća žive u duhu multikulturalnog dijaloga i međusobnog uvažavanja", naglasila je Borovac.

Istaknula je da se aktivnostima i projektima ova gradska vlast trudi da Sarajevo ima što perspektivniju budućnost i da građanima, pogotovo mladim generacijama, obezbijedi što kvalitetniji život.

"Ponosni smo što smo zadržali multikulturalni karakter grada, koji se temelji na demokratiji, poštivanju ljudskih i vjerskih prava", kazala je Borovac, te podsjetila na uspješnu saradnju s gradonačelnicima glavnih gradova bivše zemlje.

Tokom prijema gošće su prisustvovale projekciji filma o Sarajevu, a potom obišle kulturno-historijske znamenitosti grada.