BiH
92

Supruga ubijenog vozača tramvaja će dobiti posao

FENA
Ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Muamer Bandić posjetio je danas porodicu nedavno ubijenog vozača tramvaja Armena Dulića i kazao da bi za mjesec danas njegova supruga Elma Dulić trebala početi obavljati šestomjesečni pripravnički staž u "Hitnoj pomoći", nakon čega bi trebalo uslijediti stalno uposlenje.

Svoj doprinos u iznalaženju modaliteta zapošljavanja supruge Armena Dulića dali su dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Kemal Ademović, Esed Radeljaš s pozicije predsjednika Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo te direktorica Javne ustanove "Hitna pomoć" Sena Softić.

"Nisam radila 12 godina posao medicinske sestre, a nakon šest mjeseci moram polagati državni ispit, ali ću prihvatiti ovu ponudu, jer moram nastaviti živjeti radi svojih sinova", kazala je Dulić.

Izrazila je nadu da će, ukoliko se otvori punkt u Općini Hadžići, biti prebačena tamo, jer bi joj posao tada bio mnogo bliži.

Ministar Bandić je kazao da su ga zaposlenici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Gradski saobraćaj - GRAS" informirali da će se odreći dnevnice u korist porodice Dulić kako bi im pomogli u rješavanju stambenog pitanja, te istaknuo da je i ovo ministarstvo spremno pomoći kako bi im osigurala inicijalna sredstva za tu namjenu.

Posjeti je prisustvovao socijalni radnik Javne ustanove "Kantonalni centar za socijalni rad" koji je članove porodice Dulić uputio u pravne procedure na osnovu kojih će ostvariti pravo na penziju, dječiji dodatak te ostala prava iz oblasti socijalne zaštite i zaštite porodice s djecom.

U skladu sa zaključkom Vlade Kantona Sarajevo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice je platilo troškove dženaze rahmetli Armena Dulića, a planirano je i da Vlada putem resornih ministarstava osigura stipendije za školovanje djece, saopćila je danas Press služba Kantona Sarajevo.