Brčko
0

Supervizorovim nalogom osigurana nužna socijalna davanja

FENA
Supervizor za Brčko dr. Raffi Gregorian donio je Nalog kojim se osigurava nužno financiranje socijalnih davanja i sudskih presuda.

"Supervizor je bio primoran da reagira jer prethodna Vlada Brčko Distrikta nije riješila ovo pitanje prije isteka svog mandata u 2008. godini. Propust Vlade onemogućio je ispunjavanje zakonskih obaveza koje proizilaze iz zakona Brčko Distrikta, a koje moraju biti isplaćene iz proračunskih izvora za 2008. godinu", priopćeno je iz brčanskog ureda OHR-a

Supervizor je o ovom problemu obaviješten tek prije dva dana te je, nakon konzultacija sa Direkcijom za financije i dobivanja izričitog zahtjeva i uvjeravanja direktora Mate Lučića o apsolutnoj potrebi da se donesu amandmani na proračun za 2008. godinu prije isteka fiskalne godine, donio odluku da reagira nalogom.

"Ne mogu dopustiti da stanovnici Brčko distrikta snose posljedice nemara prethodne vlade, čime bi im bila uskraćena socijalna primanja ili bi financijske isplate po osnovi sudskih presuda ostale neisplaćene", rekao je supervizor Gregorian.