Brčko
0

Supervizor obustavio plaće članovima vlade i zastupnicima

FENA
Supervizor za Brčko Raffi Gregorian danas je izdao nalog kojim se trenutačno obustavljaju isplate plaća i svih naknada članovima Vlade distrkta Brčko i zastupnicima u Skupštni distrikta Brčko koji su prekršili Statut distrikta Brčko jer nisu usvojili proračun Distrikta za 2008. godinu u predviđenom roku.

Supervizor je razočaran što je Vlada distrikta Brčko BiH, nakon pravodobnog dostavljanja prijedloga plana proračuna do 1. listopada 2007. godine i nakon što su održane javne rasprave, tek prošli tjedan donijela odluku o uvođenju više od 150 amandmana, uključujući znatan broj revidiranih projekcija prihoda na taj način prezentirajući, u suštini, potpuno nov proračun.

Supervizor je također razočaran što je odsustvo značajnog broja zastupnika, koji su bili na putu u Europi, onemogućilo Skupštini da pravodobno započne suštinske rasprave o predloženom planu proračuna. Nadalje, šefovi zastupničkih klubova s kojima je supervizor imao sastanak prošlog tjedna dali su uvjeravanja da će proračun biti usvojen na vrijeme ili najkasnije u ponedjeljak, 3. prosinca 2007. godine.

Vlada Distrikta je tako kolektivno propustila pripremiti točan i pouzdan nacrt proračuna za 2008. godinu, a zastupnici u Skupštini distrikta Brčko su kolektivno propustili pravodobno razmotriti i usvojiti proračun, smatra supervizor Gregorian.

Supervizor je upozorio Vladu i Skupštinu prije više od dva mjeseca da će poduzeti takve mjere ukoliko oni prekrše Statut te stoga izražava žaljenje što je morao intervenirati zbog nepostojanja razumijevanja izabranih organa vlasti glede važnosti pravodobne i uredne rasprave i usvajanja proračuna i glede nepoštovanja Statuta.

Supervizor je pozvao Skupštinu da što je prije moguće usvoji proračun za 2008. godinu, stoji u priopćenju upućenom iz ureda OHR-a Brčko.