BiH
1.4k

Superfinale Zvezda Granda u Zetri pomjereno za 15. juli

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Iako je najavljeno da će se superfinale regionalnog muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" održati u Zetri 13. jula, taj datum je i zvanično promijenjen i pomjeren za 15. juli.

Kako prenosi srbijanski Blic, Grand produkcija je saopćila da će se superfinale nesmetano održati u Sarajevu, ali dva dana kasnije.

"U interesu dobrih međunacionalnih odnosa, u cilju afirmacije muzike i podrške mladim i talentlvanim ljudima čelnici Grand produkcije, kao i čelnici grada Sarajeva došli su do zajedničke odluke da se finale Zvezde Granda zakazano za 13. pomjeri za dva dana i nesmetano odrzi 15. jula u Zetri. Do ove odluke došli smo nakon što su se razmotrili svi uslovi, koji garantuju bezbjednost svih učesnika, ali i posjetioca muzičkog spektakla, koji će se održati u bosanskoj prijestolnici. Grand produkcija napominjena da je naš jedini interes muzika, koja ne poznaje granice, nacionalnu i vjersku pripadnost, te nas shodno tome raduje superfinale, koje će se održati u Sarajevu. Obavještavamo sve one koji su karte već kupili da će iste važiti i u petak 15. jula kada ćemo svi zajedno dobiti pobjednika i slaviti ljubav i muziku, što je nas jedini cilj. Tako je bilo u Beogradu, tako je bilo u Skoplju, istom se nadamo i radujemo i u Sarajevu", kažu iz Granda.

Podsjećamo, nakon što je objavljeno da će finale najvećeg regionalnog muzičkog takmičenja "Zvezda Granda" biti održano 13. jula u sarajevskoj dvorani "Zetra", u glavnom gradu BiH osvanuo je plakat kojim se negoduje zbog termina održavanja ovog muzičkog događaja.

"Srebrenica 11. juli, Zvezde Granda 13. juli. Bruka! Bruka!", stoji na plakatu na mostu Ćumurija.