BiH
37

Sunce još danas: U narednim danima naoblaka, kiša i niže temperature

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon nekoliko lijepih, toplih i sunčanih dana u BiH dolazi nam oblačno vrijeme sa povremenom kišom i nešto nižim temperaturama.

Promjena vremena nas očekuje već danas poslijepodne i tokom noći. Očekuju se naoblaka, grmljavina i kiša.

"Doći će do pada temperatura, počevši od večeras, kada će iznad BiH preći jači frontalni poremećaj. Od kasnog poslijepodneva će biti pljuskova ponegdje na sjeveru Bosne, a tokom noći će također biti grmljavine i kiše na zapadu, sjeveru te istočnim i centralnim dijelovima Bosne. U četvrtak rano ujutro će biti pljuskova u Hercegovini i to je razlog pada temperature. Neće biti hladno, ali se ne mogu očekivati visoke temperature kao danas. Dramatičnog pada temperature neće biti", izjavio je za portal Klix.ba meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Damir Šantić.

Nestabilno vrijeme u našoj zemlji će potrajati.

"U narednim danima neće biti sunčanog vremena, čeka nas dosta promjenljivo i oblačno vrijeme. Tako će biti već sutra, a u petak nas čeka umjerena naoblaka. Što se tiče subote, bit će naoblake, a u Hercegovini i pljuskova. U nedjelju će biti oblačno u cijeloj zemlji, a kiša će padati u Bosni. U ponedjeljak i utorak možemo očekivati dosta oblačno vrijeme", rekao je Šantić.

Stabilnom sunčanom vremenu zasad nema naznaka.

"U narednih sedam dana neće biti sunčano", jasan je bio Šantić.