BiH
24

Sunce Agram organizira webinare s vrhunskim stručnjacima iz oblasti implantata dojke

Poliklinika Sunce Agram (PSA) redovno radi na usavršavanju edukacije svojih ljekara i medicinskog osoblja, ali, i kao društveno odgovorna kompanija, omogućava i ljekarima koji nisu u toj klinici da se edukuju.

Edukacije se vrši putem webinara koje organiziraju različite svjetske kompanije a na kojima predaju vrhunski stručnjaci iz različitih oblasti medicine. Dio firme "Johnson&Johnson“ - "Mentor“ koja se bavi proizvodnjom i distribucijom silikonskih implantata za augmentaciju i rekonstrukciju dojke redovno organizira webinare koji su zanimljivi posebno ljekarima specijalistima plastično rekonstruktivne hirurgije.

U mjesecu martu održan je webinar "Uspješne strategije za transplantaciju masnoća“ sa dr. Sydneyom Colemanom, koji je praktično začetnik ove discipline u plastično rekonstruktivnoj hirurgiji. Odziv ljekara je bio veliki, čak 500 iz 45 zemalja.

U Poliklinici Sunce Agram održan je webinar "Oblikovanje dojki sa anatomskim implantatima“ sa dr. Martinom del Yerrom koji se najprije osvrnuo na anatomiju tijela i određivanje y-broja, zatim selekciju implantata prema građi tijela, hirurške tehnike – savjeti i trikovi, atipične slučajeve, izbjegavanje rotacije implantata, postoperativnu njegu, a ljekari su mu mogli postavljati i pitanja.

"Ljekari iz Bosne i Hercegovine su webinar pratili u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bihaću, Foči, Mostaru. U Sarajevu je praćenje webinara organizovano u Poliklinici Sunce, u saradnji sa firmom Amoena, koja je zastupnik Mentora za BiH. Na ovaj način je našim ljekarima omogućeno da komuniciraju sa vrhunskim svjetskim stručnjacima iz ove oblasti, da razmjene iskustva, postavljaju pitanja i budu u toku sa najnovijim dostignućima“, saopćeno je iz PSA.

Slijedeći mjesec, 30. juna, održat će se webinar sa dr. Rogerom Wixtromom, o temi "Struktura silikonskih implantata dojke“. Predavanje će trajati od 18 do 20 sati, a praćenje predavanja će se opet organizovati u poliklinici Sunce.

"Ovo je jedinstvena prilika za ljekare da saznaju o najnovijim perspektivama i otkrićima koja se odnose na teksturu silikonskih implantata za augmentaciju i rekonstrukciju dojke“, poručili su iz PSA.

Potom slijedi webinar o temi "Pred operativno planiranje kompleksnih slučajeva“ s dr. Dennisom Hammondom, koji je zakazan za 10. septembar od 18 do 20 sati. Ciljna grupa su specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije koji žele da unaprijede i prošire svoje znanje o rješavanju kompleksnih slučajeva sa anatomskim implantatima. Praćenje predavanja bilo je organizovano u poliklinici Sunce.

PSA