Vrijeme u BiH
0

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

FENA
Jezero na Treskavici
Jezero na Treskavici
U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura iznosiće od 27 do 32, na jugu i 35 stepeni na sjeveroistoku zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati imale su slijedeće vrijednosti:

Bjelašnica 14 stepeni, Sokolac 16, Bugojno, Drvar i Ivan-sedlo 18, Jajce 19, Sarajevo, Goražde, Srebrenica i Kupres 20, Neum i Livno 21, Zenica, Sanski Most i Trebinje 22, Banja Luka i Derventa 23, Mostar, Tuzla i Doboj 24, Gradačac, Stolac, Bijeljina i Ljubuški 25, Bihać 26 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 5 hPa je niži od normalanog i opada.

Danas će u većem dijelu Bosne i Hercegovine veći dio dana dana prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prolazno naoblačenje će sredinom dana prvo zahvatiti zapadne i sjeverozapadne dijelove Bosne i proširiti se na ostala područja. Mjestimično će biti kiše i pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, koji će krajem dana skrenuti na zapad i sjeverozapad.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, poslijepodne može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 31 stepen, saopćeno je iz METEOBiH-a.