BiH
124

Sunčan početak sedmice: U nedjelju temperatura i do 31 stepen

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Stanovnike Bosne i Hercegovine naredne sedmice očekuje sunčano vrijeme, ali sa povremenim pljuskovima i umjerenom naoblakom.

Prema podacima Federalnog hidrometerološkog zavoda, u nedjelju nas očekuje sunčano uz malo do umjereno oblačno vrijeme. Poslije podne ili krajem dana u Krajini i Posavini najavljeni su lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Temperature će se kretati od 10 do 31 stepen.

U ponedjeljak će biti slično, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost sa povremenim lokalnim pljuskovima u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru Hercegovine. Temperature zraka bit će od 10 do 29 stepeni.

Sunčano vrijeme bit će i u utorak kada se poslije podne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pojava slabih i kratkotrajnih pljuskova. Temperature će iznositi od 9 do 27 stepeni.

U srijedu nas ponovo očekuje sunčano vrijeme, a tokom poslijepodneva i u večernjim satima i porast naoblake, što u većem dijelu Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu. Temperature zraka bit će od 9 do 28 stepeni.