BiH
149

Sumnjiva tečnost istjecala u rijeku Jalu u tuzlanskom naselju Slavinovići

Piše: D. Brkić
Tečnost jarko crvene boje istjecala je u rijeku Jalu, u blizini mosta u tuzlanskom naselju Slavinovići. od stanovnika tog dijela naselja smo saznali kako su primijetili istjecanje tečnosti crvene boje te da su o tome pokušali obavijestiti nadležne organe.

"Nažalost, nismo uspjeli stupiti u kontakt s odgovornim osobama iz Civilne zaštite. Smatramo kako se istjecanje sumnjive tečnosti mora ispitati kako ne bi bilo eventualnih posljedica po ljude, biljni i životinjski svijet", kazali su nam stanovnici Slavinovića.

U Civilnij zaštiti Općine Tuzla su nam rekli kako su ovakvi problemi u ingerencijama Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

"Mene od jutros niko nije kontaktirao. Ali, otići ću na spornu lokaciju i pokušati uzeti uzorke. Na osnovu uzoraka lako možemo zaključiti ko je uzročnik incidenta, jer imamo podatke o tome ko se kakvom djelatnošću bavi. No, ukoliko ne bude mogućnosti da uzmemo uzorke teško ćemo otkriti o čemu je riječ", rekao nam je kantonalni inspektor za vodoprivredu Hidajet Ribić.