BiH
22

Šumari oštetili šumsko gazdinstvo Jahorina za 108.000 KM

SRNA
Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo podnio je nadležnom Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv čuvara šuma čiji su inicijali V.T. i kontrolora šumarskih rejona čiji su inicijali S.G. zbog sumnje da su nesavjesnim radom oštetili Šumsko gazdinstvo "Jahorina" Pale za 108.301 KM.

Izvještaj protiv čuvara šume podnijet je zbog sumnje da je počinio krivična djela nesavjestan rad u službi i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, a protiv kontrolora šumarskih rejona zbog sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Postoji sumnja da prvoprijavljeni, od maja 2014. godine do aprila 2015. godine, kao čuvar šuma na području šumarskog rejona Padališta, Šumskog gazdinstva "Jahorina" Pale, nije propisano čuvao šumu, usljed čega je nastupila veća materijalna šteta u iznosu od 108.301 KM.

On je osumnjičen da nije evidentirao u knjigu panjeva šumskih šteta - 431 panj bespravno posječenih stabala, niti ih je obilježio šumarskim žigom kojim je bio zadužen, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Drugoprijavljeni je osumnjičen da je u istom vremenskom periodu, u svojstvu kontrolora šumarskih rejona, propustio dužnost nadzora nad radom čuvara šuma i nije propisano čuvao šumu, usljed čega je nastupila navedena šteta.