BiH
26

Šumar oštetio šumsko gazdinstvo "Jahorina" za 29.000 KM

SRNA
Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo podnio je tužilaštvu izvještaj protiv šumara čiji su inicijali B.T. zbog sumnje da je Šumskom gazdinstvu "Jahorina" Pale pričinio štetu od 29.000 KM.

Šumar se sumnjiči da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, saopšteno je iz CJB Istopno Sarajevo.

Sumnja se da je šumar od jula do novembra 2014. godine, na području šumskog odjela vlasništvo Šumskog gazdinstva "Jahorina" Pale, propustio dužnost nadzora i nije sprovodio propisano čuvanje šumarskih reona za koje je bio zadužen.

Istragom je utvrđeno da osumnjičeni nije evidentirao u knjigu šumskih šteta bespravno posječene drvne sortimente ukupne količine 466 metara kubnih.

Tokom redovne kontrole u šumskom gazdinstvu za poslovnu 2015. godinu, uočeno je da se prije početka redovne sječe u šumskom odjelu pojavila razlika između doznačene i posječene drvne mase, a naknadnim tehničkim prijemom ustanovljeno je da je bespravno posječeno i otuđeno 466 metara kubnih četinara i lišćara.