BiH
0

Suljagić: Taksisti Sarajevo taxija nisu blokirali saobraćajnice

Piše: M. N.
(Foto: Ilustracija/Klix.ba)
(Foto: Ilustracija/Klix.ba)
Zbog blokade glavne saobraćajnice u centru grada kod Skenderije, koju su izvršili taksisti, oglasilo se Udruženje taksista Sarajevo taxi. Predsjednik ovog udruženja Enver Suljagić kazao je za Klix.ba kako članovi ovog udruženja, odnosno taksisti Sarajevo taxija nisu učestvovali u blokadi već da je to djelo "divljih" taksista.

"Naši klijenti su ogorčeni i zovu nas cijeli dan misleći da smo mi blokirali cestu, a mi nemamo nikakve veze s tim i ne znamo o čemu se radi. Članovi našeg udruženja nisu na tim protestima", rekao je Suljagić za naš portal.

Udruženje Sarajevo taxi zatražilo je od MUP-a KS i PU Centar hitnu deblokadu saobraćajnice na Skenderiji te da se skinu firme sa vozila taksista koji su blokirali saobraćaj.

"Oni blate i prljaju profesiju i ugled legalnih taksi prijevoznika koji pošteno zarađuju za hljeb. Ovo je dokaz bezvlašća i anarhije u Kantonu Sarajevo, a ukoliko se i dalje nastavi s blokadom saobraćajnica, legalni taksi prijevoznici će izaći na ulice, a svu odgovornost za daljnja dešavanja snosit će oni koji su omogućili ovo 'divljanje' nelegalnog rada na ulicama KS ", poručio je Suljagić.