BiH
207

Suljagić: Ova zemlja ima problem s terorizmom

Piše: S. H.
Emir Suljagić (Foto: Klix.ba)
Emir Suljagić (Foto: Klix.ba)
Zamjenik ministrice odbrane BiH Emir Suljagić istakao je kako ova zemlja definitivno ima problem s terorizmom i kako je vrijeme da se kao društvo odlučimo na čijoj strani želimo biti.

Komentarišući sinoćnje dvostruko ubistvo u sarajevskom naselju Rajlovac, kada su ubijena dvojica pripadnika Oružanih snaga BiH, Emir Suljagić je na svom zvaničnom Facebook profilu otvoreno istakao kako BiH ima problem s terorizmom.

"Sada hoću da kažem da ova zemlja ima problem terorizma i da je krajnje vrijeme da kao društvo odlučimo s koje strane linije u ovom globalnom ratu protiv terorizma koji se vodi želimo biti", ističe Suljagić.

On je također dodao da je pravo ime za osobe koje su počinile slične zločine, poput napada policijske stanice u Bugojnu, kao i ovaj napad koji se dogodio sinoć, teroristi, a pravo ime problema s kojim se suočavamo terorizam.

"Veoma je izvjesno u ovom trenutku da je napad koji je počinjen sinoć u Rajlovcu teroristički čin. O onome što smatram propustima u radu agencija za provođenje zakona koji su do toga doveli neću sada govoriti. Pucanj u njih dvojicu je pucanj u mogućnost zajedničkog života u Bosni i Hercegovini", zaključio je Suljagić te iskazao saučešće porodicama ubijenih.