BiH
3

Sulejman Tihić se oporavlja u Sarajevu

Anadolija
Sulejman Tihić (Foto: Klix.ba)
Sulejman Tihić (Foto: Klix.ba)
Nepuna četiri mjeseca nakon operacije u Heidelberg University Hospital u Njemačkoj, lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić nastavlja postoperativni oporavak u Sarajevu.

U toj stranci navode kako nije tačno da je Tihić ponovo bio na operaciji u Njemačkoj. 

Ljekari u Sarajevu prate zdravstveno stanje čelnika SDA, a i kontrolni nalazi će biti obavljeni u glavnom gradu BiH, nakon čega će biti upućeni u Njemačku.

Na pitanje kada bi se Tihić mogao vratiti uobičajenim radnim obavezama, u SDA su kazali da on prati situaciju u stranci i na političkoj sceni u FBiH, posebno dogovore oko implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu ''Sejdić-Finci'', kao i da je u redovnoj komunikaciji sa čelništvom navedene stranke. Upoznat je i sa odlukama stranke, a i u vezi sa tehničkim aktivnostima za Opće izbore ove godine.

''Ljekari su Tihiću preporučili snižavanje intenziteta aktivnosti i on ozbiljno sluša savjete ljekara'', kazali su u vrhu SDA.

Od djetinjstva do sada, Tihić je imao ukupno četrnaest operacija, počevši od krajnika, slijepog crijeva, zapetljanja crijeva, povrede noge, kuka, debelog crijeva, pluća...