BiH
0

Sulejman Kupusović reditelj ceremonije otvaranja Starog mosta

NINA
Za reditelja ceremonije otvaranja Starog mosta, 23. jula, povjerenstvo koje je formirao Organizacijski odbor za manifestaciju otvaranja Starog mosta, danas je u Mostaru odabralo Sulejmana Kupusovića.

Predsjednik tog povjerenstva Gavrilo Grahovac, federalni ministar kulture i sporta, te gradonačelnik i dogradonačelnik Mostara, Hamdija Jahić i Ljubo Bešlić, te Lidija Topić, zamjenica ministra vanjskih poslova, i Amir Pašić, predsjednik Koordinacijskog odbora manifestacije imali su zadatak da izvrše izbor reditelja same manifestacije otvaranja Starog mosta 23. srpnja.

Povjerenstvo je danas otvorilo prispjele ponude koje su stigle na javni konkurs za reditelja ceremonije otvaranja obnovljenog Starog mosta koji je raspisala Gradska uprava Mostara.

Prispjele su tri ponude i sve tri su ispunjavale uvjete koji su se tražili u konkursu. ''Donijeli smo odluku da za reditelja ceremonije odaberemo Sulejmana Kupusovića jer je njegova ponuda i njegov scenarij bio apsolutno najbolji od sva tri ponuđena. Uvjerljivo je bio najbolji i najsveobuhvatniji, te najbliže onome što je Organizacijski odbor želio imati 23. jula, rekao je ministar Grahovac.

Nije htio otkriti bilo kakve detalje jer, kako kaže, ceremonija otvaranja treba biti veliko iznenađenje, priredba za oči i uši.

''Ne bi bilo dobro otkrivati detalje, jer naša odluka nije konačna i mi s odabranim rediteljem trebamo obaviti razgovor jer je potrebno da sugeriramo neke stvari, izmjene, usklađivanja s onim što je Organizacijski odbor postavio kao okvirni zadatak i cilj'', objasnio je Grahovac ističući da će ceremonija otvaranja Starog mosta u svakom slučaju biti trajno upamćena poput mnogih velikih svjetskih događaja.

Program ceremonije sadržat će govore, te muzičke i dramske dijelove, svjetlosne spektakle i drugo.