BiH
20

Šukalo i Đorđić okrenutih leđa stajali ispred radnog predsjedništva NSRS-a

Piše: Er. M.
Zastupnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukala i Goran Đorđić stali su ispred radnog predsjedništva parlamenta RS-a kako bi na taj način demonstrirali nezadovoljstvo zbog izjašnjavanja o Prijedlogu zakona o radu po hitnoj proceduri.

Dvojica zastupnika kazali su kako je riječ o "pasivnom otporu", a potpredsjednik NSRS-a Nenad Stevandić dva puta je Đorđiću izrekao opomenu. Zasad niti jedan zastupnik nije udaljen iz sale Narodne skupštine RS-a.

Šukalo i Đorđić su ranije najavili da će nastaviti stajati ispred skupštinske govornice sve dok ih ne izbace.

Podsjećamo, opozicija je žestoko kritikovala vlast u manjem bh. entitetu, a Vukota Govedarica (SDS) tražio je od potpredsjednika parlamenta RS-a Nenada Stevandića da nakon usvajanja zakona podnese ostavku.

Još oštriji je bio Dragan Čavić (NDP) koji je kazao kako kompletna Vlada Republike Srpske na čelu sa premijerkom Željkom Cvijanović treba podnijeti ostavku.

Zastupnici su kritikovali i ophođenje osiguranja NSRS-a prema predsjednici Saveza sindikata RS-a Ranki Mišić koja je brutalno, uz korištenje fizičke sile, izbačena iz zgrade parlamenta RS-a.

U toku je pauza, uskoro se očekuje nastavak sjednice.