BiH
0

Šukalo i Đorđić: Insistirat ćemo da se do kraja istraži afera "dva papka"

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Poslanici Napredne Srpske u Narodnoj skupštini RS Adam Šukalo i Goran Đorđić saopštili su danas u Banjoj Luci da će insistirati da se do kraja istraži afera "dva papka" i da neće podržavati Vladu RS dok taj posao ne bude gotov.

"Natjerat ćemo Specijalno tužilaštvo RS da radi svoj posao. Podnio sam inicijativu za pokretanje zahtjeva da se u dnevni red naredne sjednice NSRS uvrsti Izvještaj o radu Specijalnog tužilaštva RS. Kako je tužilaštvo izvještaj o radu podnijelo za period od 2. oktobra 2006. do 31. decembra 2012. godine, koji je razmatran i usvojen na 25. sjednici NSRS 27. marta 2013. godine, smatram da postoji obaveza da Specijalno tužilaštvo RS podnese izvještaj o radu od 1. januara 2013. godine do danas", rekao je Šukalo.

Ako tužilaštvo ne želi da radi svoj posao, naglasio je Šukalo, poslanici Napredne Srpske će tražiti da se ono ukine. Potrebno je, kaže Šukalo, staviti tačku na aferu "dva papka".

"Legitimitet rada NSRS je doveden u pitanje. Sačekali smo šest mjeseci, pružili smo ustanovama šansu, ali one nisu ništa uradile. Priče da poslanici pokušavaju trgovati naprosto nisu tačne. Nas ne zanimaju pozicije u javnim preduzećima. Mi ne tvrdimo pazar, samo želimo da se sazna istina. Dok se to ne desi, Vlada RS ne može računati na našu podršku. Također, juče smo spriječili da se na današnjem dnevnom redu nađu restriktivni zakoni - zakon o javnom okupljanju i zakon o javnosti rada neprofitnih organizacija", istakao je Šukalo.

Njegov stranački kolega Goran Đorđić ponovio je da je nedopustivo da ne postoji direktan televizijski prenos zasjedanja NSRS i da šefovi poslaničkih klubova imaju najnevjerovatnije izgovore pomoću kojih se opravdavaju zašto ne žele da pokrenu to pitanje.

"Očekujemo da Radio-televizija RS podnese izvještaj o radu, a to nije uradila protekle tri godine. RTRS je servis svih građana, pa i svih narodnih poslanika. I zato što se to ne dešava javnost ima utisak da, na primjer, poslanici Napredne Srpske nisu govorili o najbitnijim stvarima, kao što je Zakon o javnom redu i miru. Kako građani to mogu da znaju kada ne postoji prenos", istakao je Đorđić.