BiH
0

Suđenje za pokušaj ubistva u "SA-Clubu"

FENA
Svjedočenjem Omara Mašovića danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno suđenje Amaru Zuliću Zuli, optuženom za pokušaj ubistva Armina Alikadića u sarajevskom ugostiteljskom objektu "SA-Club" 9. februara 2008. godine.

Svjedok Mašović potvrdio je da je "kritične noći" bio u SA-Clubu s prijateljima te da im se kasnije pridružio i oštećeni Alikadić, koga poznaje odranije.

Potvrdio je, također, da je na mjestu događaja bio i optuženi Zulić, ali nije mogao opisati kako je došlo do pucnjave u kojoj je Alikadić zadobio tešku prostrijelnu povredu opasnu po život.

Svjedok je naveo da je nakon što je s prijateljem izašao "na vazduh" ispred spomenutog ugostiteljskog objekta čuo pucnje, te povike "puca se bježite!".

Po njegovim riječima, odmah se zajedno s prijateljem uputio ka Policijskoj upravi Centar na Marindvoru kako bi prijavili da je došlo do pucnjave, da bi kasnije u telefonskom razgovoru sa sestrom koja je te noći, također, bila u SA-Clubu saznao da je Alikadić povrijeđen.

Svjedok je, nadalje, naveo da Alikadić spomenute noći nije bio ni u kakvom sukobu, opisujući ga kao mirnog i nekonfliktnog, a na dodatni upit tužitelja, kazao je kako, prema njegovim saznanjima, Alikadić nikada nije nosio oružje.

Optužnica Zulića tereti da je 9. februara 2008. oko 00.50 sati u spomenutom ugostiteljskom objektu u ulici Kranjčevićeva bb, bez ikakvog povoda izvadio pištolj te prolazeći pored Armina Alikadića ispalio hitac u pravcu njegove glave.

Dokazni postupak u ovom predmetu trebao bi biti nastavljen iskazima trojice svjedoka optužbe na ročištu zakazanom za 10. februar.