BiH
68

Sud u Srebrenici presudio u korist Hatidže Mehmedović, nije prekršila Zakon o javnom okupljanju

Piše: S. H.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Sud u Srebrenci danas je oslobodio Hatidžu Mehmedović, predsjednicu Udruženja Majke Srebrenice, svih optužbi te je ustanovljeno da nije prekršila Zakon o javnom okupljanju RS-a.

Protiv Hatidže Mehmedović u januaru je podnesena prijava da je prekršila Zakon o javnom okupljanju RS-a, jer je učestvovala na skupu porodica žrtava koje su na ulicama Srebrenice protestovale protiv neustavnog obilježavanja Dana RS.

"Žalosno je to što je ovaj slučaj uopće došao do suda, srećom sve se završilo u moju korist, ali moram naglasiti da je ovdje učinjena velika greška. Mi uopće u Srebrenici nemamo problema s običnim stanovništvom, već s politikom koja je i dovela do svih neprilika", istakla je Mehmedović u razgovoru za Klix.ba.

Ona je dodala da je i samo podnošenje prijave dio omalovažavanja žrtava, ali je ohrabrena odlukom suda te naglašava da vjeruje da će ljudi gledati više u budućnost.

"Jedino za što sam kriva je to što se borim za pravdu, a to ću i dalje nastaviti raditi. Ako je grijeh ukazivati na nepravdu, ja sam do kraja života spremna griješiti", zaključila je Mehmedović.