Predmetu "Jelšingrad FAM"
0

Sud blokirao 900.000 KM na računu preduzeća "Euromotor"

SRNA
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske po predmetu "Jelšingrad FAM" AD u stečaju Banja Luka dostavili su banjalučkom Okružnom tužilaštvu preliminarni finansijski izvještaj u vezi sa finansijskom provjerom vršenom za lica čiji su inicijali I.G.,P.N. i drugi, te za preduzeće "Euromotor" DOO Banja Luka.

Na osnovu prijedloga Odjeljenja za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela, nadležni sud donio je rješenje kojim se do okončanja postupka zamrzava 900.000 KM na depozitnom računu banjalučkog preduzeća "Euromotor".

Portparol MUP-a Srpske Mirna Šoja izjavila je Srni da se nastavljaju aktivnosti na predmetu, s ciljem blokiranja i privremenog oduzimanja nezakonito stečene imovine od nadležnog suda, a na osnovu preliminarnog finansijskog izvještaja.

Centar javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka jučer je po predmetu "Jelšingrad FAM" AD u stečaju Banja Luka dostavio banjalučkom Okružnom tužilaštvu izvještaj za četiri lica zbog izvršenja krivičnih djela "Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" i "Nesavjestan rad u službi".

Izvještaj je podnesen za lica čiji su inicijali Š.V., I.G., B.Z. i P.N., jer postoje osnovi sumnje da su izvršenjem ovih krivičnih djela, firmi "Euromotor" pribavili protivpravnu imovinsku korist od 1.855.554 KM, a na štetu "Jelšingrad FAM" AD u stečaju Banja Luka.