BiH
0

Sud BiH: Ukinut pritvor Saši Jovanoviću osumnjičenom za organizirani kriminal

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva, te je ukinut pritvor osumnjičenom Saši Jovanoviću i određene mjere zabrane.

Jovanoviću je zabranjeno putovanje (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabrana izdavanja putnih isprava, kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine), preduzimanja poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti i sastajanje s ostalim osumnjičenim i svjedocima u ovom predmetu.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

Saša Jovanović je osumnjičen za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja, te krivičnim djelom stvaranje monopolističkog položaja na tržištu, krivičnim djelom pranje novca i drugim krivičnim djelima, saopćeno je iz Suda BiH.