BiH
3

Sud BiH Radončiću i ostalima odobrio odlazak na godišnji odmor van BiH

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sud BiH odobrio je Fahrudinu Radončiću napuštanje Bosne i Hercegovine zbog korištenje godišnjeg odmora, potvrdio je za Klix.ba član tima Radončićeve odbrane advokat Muhidin Kapo.

Radončićevi advokati su na posljednjem ročištu zatražili odobrenje Suda BiH za Radončićevo putovanje u Crnu Goru gdje ima namjeru provesti godišnji odmor.

Tužilaštvo BiH je ranije tvrdilo da nema informacije o tome da li Radončić i dalje ima crnogorsko državljanstvo, dok je Radončićeva odbrana tvrdila da on ima samo državljanstvo BiH.

Kapo kaže za Klix.ba da je Radončić dobio odobrenje da otputuje u Hrvatsko i da to pravo može koristiti do 15. augusta 2016.

Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman također su dobili pravo da godišnji odmor u prvoj polovini augusta iskoriste u Hrvatskoj, ali i da otputuju u Crnu Goru gdje žive roditelje Bilsene Šahman.

Mirna Delalić, advokatica koja zastupa Bilsenu Šahman, potvrdila je za Klix.ba da je Sud u potpunosti uvažio zahtjev odbrane jer nema bojazni od bjekstva ili utjecaja na svjedoke.