BiH
8

Sud BiH odredio mjere zabrane Jovanu Jošilu koji se dovodi u vezu s oružjem u blizini Vučićeve kuće

Piše: Er. M.
Jovan Jošilo
Jovan Jošilo
Sud Bosne i Hercegovine odredio je mjere zabrane Jovanu Jošilu koji se dovodi u vezu s pronađenim oružjem u blizini kuće srbijanskog premijera Aleksandra Vučića.

Iz Suda Bosne i Hercegovine kazali su za Klix.ba kako je u nedjelju doneseno rješenje kojim se Jovanu Jošilu određuju mjere zabrane i to zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja te obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici dva puta sedmično.

"Sud je nakon izvršenog uvida u predmetni spis ustanovio da je potraživani državljanin Bosne i Hercegovine i shodno tome pušten na slobodu uz izrečene mjere zabrane", kazali su nam iz Suda BiH.

Dodali su da su službene osobe MUP-a RS u subotu lišile slobode Jošila, a po međunarodnoj difuznoj potjernici NCB Interpol Beograd.

Osumnjičeni se prema navodima potjernice potražuje u cilju vođenja krivičnog postupka pred nadležnim Višim sudom u Beogradu - Posebno odjeljenje, zbog krivičnog djela udruživanja radi vršenja krivičnog djela teške krađe u saizvršilaštvu i krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija Krivičnog zakona Republike Srbije.

Za ova krivična djela je kao maksimalna kazna propisana kazna zatvora do 12 godina.