Prijemni ispit u Sarajevu i Mostaru
0

Studiraj na jedinom Američkom koledžu u regiji

Sponzorirani članak
Upisi na Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) su u toku. Prijemni ispiti održat će se u Sarajevu i Mostaru u petak, 20. jula, od 9 sati, a informativni čas istog dana u 13 sati (više u tabeli).

Za izlazak na prijemni ispit potrebno je popuniti neobavezujući obrazac za prijavu, koji se nalazi na sljedećem linku obrazac za prijavu.

Prijemni ispiti počinju u 9 sati, a informativni časovi u 13 sati. U Sarajevu se prijemni ispiti održavaju u Hotelu Europe, a u Mostaru u Hotelu Bristol.

Na jedinom američkom koledžu u regiji izvode se sljedeći preddiplomski studiji: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb), Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb). Nastavni plan i program koledža usklađeni su s visokim standardima jednog od vodećih američkih univerziteta Rochester Institute of Technology.

Međunarodno priznata američka diploma

RIT/ACMT studentima osigurava dvije diplome: međunarodno priznatu američku diplomu, koju im dodjeljuje ugledni američki univerzitet Rochester Institute of Technology, te hrvatsku, koju im dodjeljuje Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju.

Studenti i diplomanti uočili su sljedeće prednosti studiranja na RIT/ACMT-u:

Nastavni plan i program studija koji se izvode na RIT/ACMT-u usklađeni su sa visokim standardima univeziteta Rochester Institute of Technology, New York. RIT/ACMT izdvaja znatna finansijska sredstva za stipendije, osvojena stipendija znatno olakšava finansiranje studija.

Obavezna stručna praksa osigurava relevantno iskustvo u poslovnom svijetu Sva predavanja održavaju se na engleskom jeziku.

Programi su orijentirani na izazove i rješavanje problema na globalnom tržištu Predavači su potpuno predani podučavanju, imaju bogato međunarodno predavačko i stručno iskustvo.

Studenti uče na aktuelnim primjerima iz prakse, osmišljavaju projekte i izrađuju strategije.

Studenti RIT/ACMT-a dva kvartala mogu pohađati u Rochesteru, New York

Studenti očekuju uspješnu karijeru nakon završetka studija. Statistike dokazuju da diplomanti RIT/ACMT-a imaju natprosječno visok postotak zapošljavanja, 80 posto njih pronađe posao u prva tri mjeseca po završetku studija.

Za više informacija obratite se Odjelu za upise na: + 385 (0) 20 433 000 / + (0)1 643 9100 i [email protected].