Zagarantovana dobra zabava
0

Studentski pohod na Bjelašnicu 27. januara

Sarajevo-x.com
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, u saradnji sa matičnim asocijacijama studenata sa fakulteta i akademija UNSA, organizuje studentski pohod na Bjelašnicu koji ima za cilj studenatima Univerziteta u Sarajevu pružiti priliku da po povoljnim cijenama za studentski standard koriste usluge preduzeća ZOI'84.

Projekt je plod saradnje SPUS-a i javnog preduzeća ZOI'84, kojim je omogućeno da taj dan ski-karte budu besplatne za sve studente učesnike pohoda. Također, će biti organizirana i besplatna škola skijanja u realizaciji studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.

Osiguran je i popust na iznajmljivanje ski-opreme, koje će umjesto 15 KM koštati 10 KM u paketu sa besplatnom kartom za skijanje. Osim besplatnih ski-karti i zabave u realizaciji Redbulla, na Bjelašnici će biti organizirana i razna takmičenja između prijavljenih fakultetskih ekipa.

U sklopu programa će biti organizovana takmičenja u sankanju, pravljenju zimskih figura, fudbalu na snijegu, grudvanju...

Takmičenja su više zabavnog karaktera, ali za najbolje su osigurane nagrade. Prijave za učešće na takmičenjima će se vršiti kod matičnih asocijacija. Okupljanje i polazak su planirani u periodu od 8:30 do 9:00 sati u petak, 27. januara 2012. godine iz kampusa UNSA.