BiH
14

Studenti u domovima nakon isključenja ponovo imaju grijanje

Piše: S. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što je studentskim domovima u Sarajevu, na Bjelavama i u Nedžarićima, isključeno grijanje zbog duga, Emir Kadrić, direktor Studenstkog Centra Sarajevo, za Klix.ba je potvrdio da studenti ponovo imaju grijanje.

Problem grijanja u studenstkim domovima u Sarajevu je višegodišnji problem zbog kojeg studenti redovno strahuju hoće li u sobama biti hladni radijatori. Ključni problem su dugovanja Studentskog Centra Sarajevo koja za prošlu godinu iznose 170. 000 KM.

"Srećom uspjeli smo dogovoriti da studenti imaju grijanje, nešto smo odgodili, ali problem i dalje ostaje. Mi bismo platili da imamo novca, ali problem je što i Studentski Centar ima potraživanja od kantona u iznosu blizu 900.000 KM", rekao je u razgovoru za Klix.ba Emir Kadrić.

Istaknuto je da Studentski Centar najviše problema ima sa dugovanjima iz Unsko-sanskog, Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

"Sva ova odgađanja plaćanja su privremeno rješenje. Treba izvršiti pritisak na Federalno ministarstvo obrazovanja da se konačno uredi studenstki standard. Ne možemo ovako vječno, studenti su zapostavljeni od svih. Nema nijedne instance vlasti da se ponudi da nam se obnovi inventar. A što se tiče dugovanja, ja nisam nikakav utjerivač dugova", zaključio je Kadrić.