BiH
0

Studenti posjetili Kasarnu Miloš Obilić na Palama

Sarajevo-x.com
Studenti sa Pala posjetili su danas Kasarnu Miloš Obilić, te Bataljon veze Brigade taktičke podrške u strukturi Oružanih snaga BiH, a u organizaciji NATO misije u BiH i Oružanih snaga BiH.
Tom prilikom pukovnik Željko Bradić, komadant Bataljona veze na Palama prezentovao je istoriju, viziju, misiju i lokacije razmještaja Bataljona veze lociranog u Kasarni Miloš Obilić. Također, ovom prilikom demonstrirana je oprema ovog bataljona.

Ovo je bila prilika da studenti iskreno i otvoreno raspravljaju sa predstavnikom NATO-a, Moirom Carpenterom, oficirom za informisanje u NATO štabu Sarajevo, o temama demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini, kao i o ulasku Bosne i Hercegovine u euroatlantske integracije, pri čemu su naglašena pitanja vezana za prednosti koje bi Bosna i Hercegovina stekla ulaskom u Evropsku uniju i članstvom u NATO, te na koji način bi to utjecalo na građane naše zemlje, a pogotovo mlade.

O spremnosti i otvorenosti mladih da razgovaraju o radu Oružanih snaga BiH i važnosti ulaska BiH u euroatlantske integracije svjedoči i zainteresovanost studenata za ovu tematiku.