BiH
0

Studenti Ekonomskog fakulteta osvojili treće mjesto u Evropi

FENA
Kreativni studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ponovili su uspjeh od prošle godine i osvojio 3. mjesto u Evropi na takmičenju InterAd 2007. te dokazali da su među deset najboljih u svijetu kada je riječ o izradi komunikacijske kampanje.

Takmičenje organizira IAA (International Advertising Association) a grupa kreativnih studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu je sa svojim mentorima prof. dr Nenadom Brkićem i ass. mr. Melikom Husić po drugi put učestvovala na ovom takmičenju. Studenti su imali zadatak da pripeme komunikacionu kampanju za klijenta UN, na temu: "UN Millennium Campaign".

Članovi ovog tima, koji je ušao u svjetski top 10 su: Arapović Benis, Arslanagić Maja, Berberović Denis, Husić Omar, Kadić Selma, Koštrebić Kemal, Kurtović Amila, Lazović Mirza, Mašala Nermina, Pašić Dina i Velić Lejla.

Međunarodna asocijacija oglašivača (International Advertising Association) organizuje ovo takmičenje već jedanaest godina. Ovo je drugi put da Ekonomski fakultet učestvuje sa svojim radom, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta.