BiH
0

Studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta povodom maloljetničke delikvencije

Sarajevo-x.com
Udruženje studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli je izdalo saopštenje za javnost povodom problema maloljetničke delikvencije. Saopštenje navodimo u cijelosti.

„Povodom aktuelnih dešavanja u našoj državi vezanih za problem maloljetničke delikvencije studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli osjećaju potrebu i moralnu dužnost da se oglase i iznesu svoj stav prema ovom problemu.

Iznenađeni smo da predstavnici pojedinih struktura vlasti smatraju da Bosna i Hercegovina nema stručnjaka i adekvatan kadar koji je osposobljen da kontinuirano radi na prevenciji delikvencije i resocijalizaciji mladih sa poremećajima u ponašanju.

U sklopu našeg fakulteta školuju se stručnjaci-socijalni pedagozi koji su spremni upotpunosti obezbijediti pravilan pristup i tretman osobama koje su nažalost svakodnevno u sukobu sa zakonom.

I dok delikventi svakodnevno ugrožavaju sigurnost svih građana, naše kolege obilaze Biro za zapošljavanje i čekaju da im odgojno-obrazovne i zdravstvene institucije odškrinu svoja vrata.

Spremni smo se aktivno uključiti u rješavanje ovog gorućeg problema kao stručnjaci i odgovorni građani!“, stoji u saopštenju Udruženja studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.