Eu info centar
0

Studente najviše interesuju programi studiranja u inozemstvu

FENA
EU info centar Sarajevo preselio je na novu lokaciju u ulici Mula Mustafe Bašeskije br. 10 na Markalama, a u ovom centru građani svakim radnim danom mogu dobiti potrebne informacije vezane za EU, njene institucije, ulasku BiH u Evropsku uniju, poljoprivredi, ekonomiji i slično.

Kako za Fenu ističu u ovom centru, studenti su najviše zainteresirani za pronalazak odgovarajuće literature za seminarske, diplomske i druge akademske radove, studiranje u inozemstvu, razmjenu studenata te za uvjete studiranja u zemljama Evropske unije.

EU info centar Sarajevo će 27. januara organizirati i radionicu o temi "Uloga organizacija civilnog društva u procesu pridruživanja BiH EU", budući da upravo ove organizacije imaju važnu ulogu u reformama koje se provode u BiH te da njihov rad može biti ključan u određivanju brzine i kvalitete procesa pridruživanja Evropskoj uniji.

Kako su organizatori najavili na radionici bi trebali učestvovati predstavnici civilnog društva iz organizacija kao što su TASCO, Žene ženama, Hope and Homes for Children, EUAWARENESS, Institut za razvoj mladih Kult i mnogi drugi.